Valplåda (Klicka här för mer info.)

En praktisk valplåda som är enkel att använda. Lådan har förutom lådans egna botten, en lös plastad bottenskiva, samt ett bottentråg med en 10 cm hög och 10 cm bred sarg runt om. Lådan är helt tillverkad i stadig dubbel wellpapp, tänkt för engångsbruk och är återvinningsbar. Den är mycket välkonstruerad och stabil, 8mm tjock wellpapp. Lådans yttermått: 95 x 95 x 51 cm och är tänkt för hundar upp till mellanstor ras. Skickas numera enbart i en radie 5 mil från Göteborg eller Kinna, då frakten har blivit för dyr. Undantag kan göras om vid beställning på tre lådor.
Tillverkare: Valplådan
400,00 kr
Prisstege - Ju fler du köper, desto mer sparar du.
Antal2+
Pris350,00 kr

Äntligen en valplåda som är enkel att använda. Veckla upp den, låt tiken valpa, se vaplarna växa upp och lämna valplådan på återvinnningen!

Som uppfödare sedan 10 år tillbaka så har jag själv prövat på åtskilliga lösningar på valplådor till mina tikar. Vad jag har upptäckt är att allting tar plats, är tungt, ska förvaras och göras rent.

Genom mitt arbete i wellpappsindustrin insåg jag att det finns en smidigare lösning. Jag har därför konstruerat min valplåda som är ett miljövänligt, återvinnignsbart alternativ som inte kräver starka rengöringsmedel eller besvärlig förvaring.

Detta är en ny, unik, miljövänligt valplåda, för engångsbruk, dvs tänkt att räcka för en kull. Lådan är producerad i stark dubbelwell, och sargen är stadig. Under förutsättning att man fodrar lådan ordentligt i botten, (den är ju trots allt i papp), är det inga problem att låta tiken valpa i den. Jag lägger ett lager plastade paddar i botten upp på kanten och tjockt lager med tidningspapper, fäll och använder torkdukar för att suga upp förlossningsvätska. (Fast det har jag ju å andra sidan alltid gjort, i alla olika valplådor...) När valparna blivit så stora att tiken inte längre lägger sig på dem av misstag, ca 2-3 veckor, tar jag bort sargen och får då att nytt fräscht bottenskikt. När valparna börjar vilja gå ur lådan, kan man välja att vika ner framkanten och koppla på kompostgrindar i lådan med hjälp av buntband. (Vik och hål finns förstansat på lådan.) Valparna kan då ha kvar lådan som sovplats. Alt. så tar man bort lådan och väljer att ha sin vanliga valphage. Då är det bara att köra till återvinningen och slänga sin valplåda. Inför nästa kull, vecklar man upp en ny fräsch låda.

Att lådan väger väldigt lite, jämfört med andra traditionella valplådor är det ett stort plus. För att göra lådan lämplig för att skicka, är den ihopvikt vid leverans. Det enda man behöver göra är att veckla upp den och tejpa på två stödremsor på viksidorna, så står den stadigt. Lådan är gjord i stabil dubbelwell som är FSC-märkt.

Visst finns det risk att valparna naggar lådan lite i kanterna, men jag har utan problem haft 6 Lagottovalpar i den under 8 veckor med påkopplade kompostgrindar, när jag inte haft färdig valphage.

Lådans yttermått: 95 x 95 x 51 cm. Lådan kommer ihopvikt, bottenmått * 15 cm.

Kunder som köpte denna köpte också

Valpmatta

Vinylskumsmatta, 65/130 cm bred på löpmeter, som underlag i valplådor, hagar och på golv. • Smutsavvisande och lätt att rengöra • Vattenbeständig, utmärkt dränering effekt • Slitstark ytstruktur • Antimikrobiell finish, hygienisk och snäll mot huden • Temperaturbeständig från -20°C till +95°C • Resistent mot rengöring och desinfektionsmedel • Testade och certifierade i enligt Öko Tex Standard 100 • Fri från bly, kadmium och AZO färgämnen Säljs per löpmeter, men kommer i ett stycke om beställningen är på mer än 1 löpmeter. Lätt för kunden att dela själv i mindre längder.
150,00 kr

Märkband till valpar 12-pack

Halsbanden gör valparna lätta att identifiera för uppfödaren, varje valp har sin färg. Ställbara med kardborresida. Mindre storlek från 4-20 cm, 1 cm breda samt större storlek från 7-30 cm, 1 cm breda, passar bäst de fyra första veckorna. De är mjuka då bara en del är med kardborre. Storleken Valp 4-8 v. 7-31cm, är lite styvare då hela bandet är med kardborre vilken gör att de också fäster stadigare. Halsbanden är säkra, giftfria, färgfasta, tvättbara och kan användas igen. De är lätta att klippa av om de blir för stora. Dock är det viktigt att banden sitter åt lagom hårt, och lagom är svårt att förklara. Jag rekommenderar att man håller noggrann uppsikt i början när man sätter på dem, och sedan en gång om dagen kontrollerar om banden behöver spännas ut, och att inget skav uppstått. Jag rekommenderar inte att man använder märkband till småvalpar som har långhåriga mödrar, då det kan finnas en risk att mammans päls fastnar i kardborrebandet. Observera att färgerna på banden kan skilja sig åt från bilderna.
105,00 kr

Torkduk av papper, spillbitskvalite´

Torkdukar av spillbitar från veterinär- och sjukhusprodukter, och därmed av olika storlekar. Går inte att få tag på i den vanliga handeln. (Uppge gärna storlek på ras vid beställning för att om möjligt, få bra storlek på pappret.) Våtstarkt, luddfritt och med stor uppsugningsförmåga har detta torkpapper många användningsområden. Säljs per kg.
90,00 kr