Tovskär långt

Tovskär med långa knivar, som skär igenom tovor och avlägsnar underull.
95,00 kr

Tovskär men rakt greppvänligt handtag som skonar handlederna. Passar att använda på hundar med lite längre päls, framför allt på kroppen. Används regelbundet för att förhindra tovbildning genom att avlägsna underull, samt för att förhindra pälsen att bli så tjock att långa skär på klippmaskiner inte går igenom. 

När man jobbar med detta tovskär är det viktigt att man tar ett mottag i pälsen med andra handen, så att "huden ligger still". Sedan segdrar man sig sakta kammande igenom pälsen, i så långa tag som pälsen tillåter. När det tar stopp så får man skära igenom pälsen och sen ta ett nytt drag.

Produkttaggar
Kunder som köpte denna köpte också

Tovskär kort

Det idealiska verktyget när man skall reda ut hårdare tovor som inte endast borste rår på. Perfekt för att hålla efter hundar med mycket päls på öron och mustascher.
160,00 kr

Pudelkam

Gles kam för lockiga hundar. Med trähantag. 22 cm
100,00 kr

Rullkarda Mini Rake

En tovutredande karda med rullande pinnar i rostfritt stål. 7 x 14.5 cm. Många Lagottoägares favorit! Perfekt att reda ut tovor eller lyfta pälsen med inför saxklippning, utan att lockarna förstörs. Kan självklart användas på alla långhåriga pälsar.
249,00 kr