Ear stick Öronlim

30 ml Hjälper till att få en korrekt öronställning på valpen/unghunden. Lim för örontoppar t.ex. Collie och vissa Terriers, hängande öron som vill vika sig som rosettöron. Var noga med att läsa nedanstående instruktioner för korrekt hantering.
200,00 kr

Vid tandömsning har jag ibland på Terrier, men även Lagotto haft några hundar som velat vika sina öron fel. De kan då behöva stagas upp, så att de blir korrekta. Alla hundar låter inte tejp sitta kvar, och då kan detta vara till hjälp. Min erfarenhet är att det inte är irriterande för hundens hud, och att hunden snabbt släpper att man limmat öronen. Det behövs inga större mängder, appliceras lätt med hjälp av en tops, och lossar av sig själv efter ett par veckor. Man kan då välja att försiktigt klippa bort resterna som sitter i pälsen på öronlappen, eller lösa upp det försiktigt med lite kemiskt bensin på en bomullstuss. (Stoppa igen örongången med bumull då, som säkerhetsåtgärd.)

Det fäster snabbt  och man bara får en chans! Jag brukar rekommendera att man övar att applicera med tops utan lim ett par gånger, så att hunden förstår och sitter still.

Själv brukar jag applicera limmet på utsidan öronlappen, på hängande öron som ligger felaktigt som rosettöron. Jag lägger örat så att örats vikning ligger rätt, därefter viker jag ihop öronlappen utåt och limmar ihop. Det ser lite konstigt ut för öronlapparna står då "lite rakt ut" men vikningen ligger rätt och blir distinkt. Det är ju vikningen som måste ligga på plats för en korrekt öronform. En del väljer att limma fast öronlappen mot kinden på samma typ av öron.
För öron som står rakt upp, men som ska ha dippande örontoppar, kan man antingen limma fast på rätt plats eller bara sätta fast en "klump" lim som tynger ner öronspetsen.
Jag har aldrig limmat upp ståndöron som ligger vikta, men jag antar att bästa sättet där är att limma på insidan, under förutsättning att det finns hår att fästa i. Man får helt enkelt tänka till före, innan man börjar.

Kunder som köpte denna köpte också

Valpmatta

Vinylskumsmatta, 65/130 cm bred på löpmeter, som underlag i valplådor, hagar och på golv. • Smutsavvisande och lätt att rengöra • Vattenbeständig, utmärkt dränering effekt • Slitstark ytstruktur • Antimikrobiell finish, hygienisk och snäll mot huden • Temperaturbeständig från -20°C till +95°C • Resistent mot rengöring och desinfektionsmedel • Testade och certifierade i enligt Öko Tex Standard 100 • Fri från bly, kadmium och AZO färgämnen Säljs per löpmeter, men kommer i ett stycke om beställningen är på mer än 1 löpmeter. Lätt för kunden att dela själv i mindre längder.
150,00 kr

Calci-Comb DF 50 Flytande kalk

Calci-Comb rekommenderas att ges under begränsad tid till dräktiga tikar under 6:e till 8:e veckan, samt vid behov under förlossningen för bättre värkarbete. Calci-Comb är utmärkt under läkning av frakturer. Flytande. 150 ml
160,00 kr

Navelklämma 10 pack

Navelklämmor till valpar. Total längd 35mm. Förseglingslängd 30mm. 10 st per förpackning.
40,00 kr